Na Duláku si oblížete prsty: Podujatie plné pochúťok ponúka aj chutný burčiak a lokše
V Ružinove sa s podujatiami plnými dobrého jedla roztrhlo vrece.
Milovníci dobrého jedla a vín si v Ružinove opäť prídu na svoje. Na Dulovom námestí sa totiž až do nedele (27. 9.) koná kulinárske podujatie Vinobranie na Duláku.
Burčiak aj lokše
„Bude mať nádych jesene a v ponuke pribudnú novinky ako burčiak, pečené kačky a domáce lokše zo Slovenského Grobu alebo pečené ryby. Predstavia sa malokarpatskí vinári združení v spolku Chute Malých Karpát,“ približujú organizátori.
Gastronómia ponúkne návštevníkom napríklad lokše, kačice, pečené ryby, podpecníky, tradičné švajčiarske jedlo raclette, ale aj chlieb vo vajci inak. Ochutnať budú môcť tiež burčiak a rôzne vína, predstavia sa vinári zo Šenkvíc, Vinosadov, Suchej nad Parnou, Pezinka a Modry.
Stánky budú otvorené denne od 11:00 do 21:30 hod. Podujatie organizuje občianske združenie Skrášlime Slovensko v spolupráci so združením Chute Malých Karpát či mestskou časťou Ružinov.