Poznáme najlepšieho kuchára veľtrhu Danubius Gastro, stal sa ním súťažiaci z tatranského hotela
Víťazom súťaže v zručnosti kuchárov na veľtrhu Danubius Gastro, ktorý sa konal na prelome januára a februára v Bratislave, sa stal Patrik Balkóci, kuchár z Vysokých Tatier. Obhájil tak svoje minuloročné prvenstvo.
Zlatú medailu mu v tomto ročníku súťaže porotcovia udelili za prepeličku so zelerovým pyré, marhuľovú knedľu s gazdovskou slaninou s rehydrovanými marhuľami na portskom víne. Na dekoráciu pritom použil čerstvú, na plátky nakrájanú hľuzovku, zelený olej zo stopkového zeleru a záhradné bylinky.
„Pre našich hostí vo Vysokých Tatrách sa vždy snažíme v rámci menu pripraviť niečo unikátne, aby si okrem krásnej prírody a oddychu dopriali aj výnimočné kulinárske zážitky,“ uviedol Patrik Balkóci s tým, že je rád, že jeho umenie ocenila aj odborná porota.
Prečítajte si tiež: Zbožňujete vôňu pečeného mäsa, syry, víno a radi sa zabávate? Potom je 22. ročník veľtrhu gastronómie Danubius Gastro pre vás ako stvorený
Súťaž organizoval Zväz kuchárov a cukrárov a bola sprievodným podujatím gastronomického a hotelierskeho veľtrhu Danubius Gastro. Úlohou súťažiacich bola príprava dvoch porcií moderného inovatívneho pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút. Hlavnou surovinou bola prepelička a zeler, ostatné suroviny si zvolili súťažiaci sami.
Obhájenie titulu a zlatú medailu privítala aj generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese Kathrin Noll. “Na Patrika a jeho druhú zlatú medailu v súťaži sme hrdí, rovnako ako na celý tím kuchárov, ktorí pracujú pod vedením šéfkuchárov Tomáša Tejbusa a Jozefa Brezu,” povedala na margo ocenenia.
Ilustračné foto.