Redakcia radí: Zdravé, rýchle a chutné. Pripravte si cestoviny s cherry paradajkami a špenátom
Nemáte čas na dlhé varenie, ale chceli by ste rodinu či priateľov prekvapiť niečím originálnym. Vyskúšajte cestoviny, ktorých chuť dostane každého.
Špenát, paradajky, cesnak a parmezán – kombinácia, ktorá jednoducho ladí. Keď k tomu ešte pridáme tagliatelle alebo gnocchi, skvelý jarný pokrm vhodný na obed aj večeru je na svete.
INGREDIENCIE:
- 200 g tagliatelle (príp. gnocchi)
- lyžica masla
- 2 lyžičky chilli olivového oleja (alebo sušené chilli fliačiky)
- 3 strúčiky cesnaku
- 10 až 12 cherry paradajok
- extra panenský olivový olej
- 1 kocka zeleninového bujónu + 100 ml vody
- 4 až 5 lyžíc smotany na varenie extra krémovej
- dve hrste čerstvého baby špenátu
- čerstvo namleté čierne korenie
- soľ
- parmezán
POSTUP:
Dáme variť tagliatelle. Maslo a čili olivový olej rozpálime na panvici a upražíme do chrumkava cesnak (až pokým nebude úplne hnedý). Sporák máme nastavený na strednú teplotu. Pridáme paradajky prekrojené na polovicu, trošku korenia a trošku soli (tu môžeme pridať aj píniové oriešky).
Kým restujeme paradajky, roztopíme kocku zeleninového bujónu v 100 ml vody. Keď je bujón roztopený, primiešame k nemu smotanu. Medzičasom precedíme cestovinu a pokvapkáme ju olivovým olejom, príp. pridáme plátok masla.
Cestovinu primiešame k paradajkám a podlejeme smotanovým vývarom. Primiešame špenát, dokoreníme, dochutíme, poriadne premiešame a podávame s parmezánom.
Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.